NOS Voetbal

Voetbalsters voor het eerst naar WK

  • Pro Shots
    De Nederlandse voetbalvrouwen vieren plaatsing voor het WK

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich voor het eerst geplaatst voor het WK. Dankzij een overtuigende 2-1 zege in Verona op Italië (zaterdagavond was de thuiswedstrijd in 1-1 geëindigd) doet Oranje in juni volgend jaar mee aan het WK in Canada.

Zaterdag gooide Oranje pas na rust de schroom van zich af, nu was Nederland voor rust superieur. Al na negen minuten was het 0-1: Daniëlle van de Donk gaf de bal op maat aan Vivianne Miedema, die koel afrondde.

Kansen Oranje

Terwijl de Azzurre voor rust één kans kregen, reeg Nederland ze aaneen. Goals van Manon Melis en Miedema (drie pogingen, waarvan één met de hak) werden echter door een Italiaans voetje voorkomen.

Vlak voor rust was het toch opnieuw raak: met een fraaie dieptepass bereikte Lieke Martens Miedema, die keepster Laura Giuliani omspeelde en de bal in het doel schoof.

Eigen doelpunt

Direct na rust kantelde de wedstrijd. Stephanie van der Gragt wilde een gevaarlijke voorzet wegwerken, maar schoot de bal hard in eigen doel. Italië rook bloed, voerde de druk op en bracht Oranje aan het wankelen; een slippertje van Loes Geurts leidde bijna de 2-2 in.

Italië was echter niet in staat door te drukken en Oranje, dat nog kansjes kreeg via Miedema (over) en uitblinker Van de Donk (redding Giuliani), hield in het laatste halfuur redelijk simpel stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl