NOS Voetbal

Oranjevrouwen niet langs Italië

De Nederlandse voetbalsters hebben de eerste confrontatie met Italië in de finale van de play-offs om het laatste ticket voor het WK van 2015 in Canada niet kunnen winnen. In Den Haag werd het 1-1. Donderdag is de return in Verona.

Voor rust waren Nederland (de nummer 15 van de wereld) en Italië (13) als verwacht aan elkaar gewaagd. Italië,dat in 1991 en 1999 aan het WK meedeed, verstopte zich niet en kwam na negentien minuten op 0-1: keepster Loes Geurts had geen antwoord op een schot van Melania Gabbiadini van de rand van de zestien.

Het wat nerveus ogende Oranje ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de veelgeprezen MeMiMa-voorhoede (Manon Melis, Vivianne Miedema, Lieke Martens) werd maar niet goed in stelling gebracht. Eén grote kans kreeg Nederland voor rust: Miedema leek raak te koppen uit een hoekschop, maar Daniela Stracchi redde op de lijn.

De Oranje Leeuwinnen voor het duel met Italië

Miedema scoort

Oranje gooide na rust alle schroom van zich af en kwam na twee gemiste kansjes op 1-1: de hardwerkende Miedema tikte van dichtbij raak uit een voorzet van de op rechts ontsnapte Melis. Na ruim een uur vloog een prachtige volley van Tessel Middag recht in de handen van Giuliani.

Nederland bleef ook in het vervolg Italië onder druk houden, maar de ploeg van bondscoach Roger Reijners vergat zichzelf te belonen.Vlak voor tijd ging Daniëlle van de Donk op Giuliani af, maar in plaats van te schieten legde ze af op Miedema, wier inzet door twee Italiaansen van de lijn werd gehaald.

Martens, die na rust steeds beter ging spelen en bij elke gevaarlijke Oranje-aanval betrokken was, was in de slotminuten nog twee keer dicht bij de winnende treffer. Die viel echter niet en dus wacht Oranje donderdag een pittige opgave in Verona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl