Vivianne Miedema traint in het stadion van ADO Den Haag
NOS Voetbal

Voetbalvrouwen op jacht naar WK-ticket

De Nederlandse voetbalsters willen vandaag een grote stap zetten naar een debuutoptreden op het WK. De ploeg van bondscoach Roger Reijners ontvangt om 18.30 uur Italië in het goedgevulde stadion van ADO Den Haag voor het eerste duel in het tweeluik om een WK-ticket. De return volgt donderdag in Verona.

De 'Leeuwinnen' van Oranje schrijven sowieso geschiedenis. Met ruim 12.000 toeschouwers wordt de wedstrijd tegen Italië de best bezochte thuiswedstrijd van de voetbalsters ooit. De vrouwen van Reijners eindigden in de kwalificatiereeks als tweede in de groep achter Noorwegen. In de eerste ronde van de play-offs schakelden ze vervolgens Schotland uit.

Tegen Italië, dat als nummer dertien van de wereld twee plekken boven Oranje staat, kunnen de voetbalsters iets unieks presteren. Oranje deed namelijk nog nooit mee aan het WK. Het mondiale toernooi vindt volgend jaar van 6 juni tot en met 5 juli plaats in Canada.

Nederland niet bang voor Italië

Hoogendijk geblesseerd

Tijdens de eerste confrontatie kan bondscoach Reijners niet beschikken over Anouk Hoogendijk. De 96-voudig international heeft hamstringklachten en hoopt donderdag tijdens de return in Verona wel mee te kunnen doen.

De 29-jarige voetbalster van Ajax was jarenlang het uithangbord van de 'Leeuwinnen'. Hoogendijk had de laatste tijd echter geen basisplaats meer in het elftal van bondscoach Roger Reijners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl