NOS Voetbal

Nederlandse vrouwen klaar voor Italië

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Nederlandse voetbalvrouwen. "Kom maar op Italië, ik ben er klaar voor", zegt spits Vivianne Miedema twee dagen voor de eerste ontmoeting van het tweeluik met Italië. De winnaar van de play-off plaatst zich voor het wereldkampioenschap voetbal in Canada, volgend jaar. Voor Nederland zou dat een unicum zijn. Nog nooit speelden de vrouwen op een WK.

In de vorige play-off werd Schotland in twee duels overtuigend verslagen en dus zijn de speelsters en trainer Roger Reijners ervan overtuigd dat ook Italië te kloppen is. "Wij hebben kans om dat ticket te pakken", vertelt Reijners. "Als je ziet hoe hard we de afgelopen maanden gewerkt hebben en hoe veel het team vooruit is gegaan, is dat echt mogelijk. Maar je moet het ook in deze twee wedstrijden kunnen laten zien. Daar moet je het voor elkaar krijgen."

De speelsters zijn niet bang voor Italië, maar weten ook dat het een ploeg is om voor op te passen. "Het zijn sluipmoordenaars", zegt verdediger Dyanne Bito. "En ze kunnen ook heel vervelend zijn. Bijten, trekken, dat soort dingen."

Nederland niet bang voor Italië

Kom maar op Italie, ik ben er klaar voor

Vivianne Miedema, spits Nederlands elftal

Voor spits Miedema maakt dat allemaal niks uit. "Dat is het spel van Italië, maar daar zijn we voldoende op voorbereid. We moeten van onze eigen kwaliteiten uitgaan en die wedstrijd gewoon zo snel mogelijk op slot gooien. Het doel is heel eenvoudig: we moeten het WK halen."

Zaterdag spelen de vrouwen hun eerste wedstrijd om 18.30 uur in het stadion van ADO Den Haag tegen de Italiaanse vrouwen. Volgende week donderdag is de return.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl