Wiljan Pluim (op zijn knieën) krijgt rood van scheidsrechter Jochem Kamphuis

Almere City geeft Roda JC pak slaag

In de Jupiler League heeft Roda JC zijn tweede nederlaag geleden. Almere City won met 4-1 bij de Limburgers, die nu dreigen af te haken bij medekoploper NEC, dat maandag tegen Jong Ajax speelt.

Halverwege de eerste helft kwam Almere op 1-0 door een uithaal van Jerge Hoefdraad. Kort daarna verloor Roda Wiljan Pluim met zijn tweede gele kaart. Na rust voerden clubtopscorer Vincent Janssen (met een diagonaal schot en een mooie lob) en Ricardo Kip de score verder op.

Door de overwinning staat Almere fier bovenaan in de twee periode met de maximale score uit vijf wedstrijden. NEC won de eerste periode.

Ook de nummers drie en vier leden een nederlaag. FC Eindhoven verloor van Jong FC Twente met 0-1 door late treffer van invaller Dario Tanda. FC Volendam ging met 4-2 onderuit bij VVV-Venlo, dat de buit eigenlijk na 18 minuten al binnen had door een hattrick van Randy Wolters.