NOS Voetbal

Miedema: geen issue maken van kunstgras

Voetbalvrouwen kenners van kunstgras

Kunstgras, kunstgras en nog eens kunstgras. De Nederlandse voetbalwereld had het na het proefballonnetje van Feyenoord de hele dag over kunstgras. De echte ervaringsdeskundigen zijn echter de Nederlandse voetbalvrouwen. Zij spelen al de hele kwalificatie voor het WK van 2015 op kunstgras. En met een reden: het eindtoernooi in Canada wordt op de veelbesproken ondergrond gespeeld.

Toch zijn de meningen ook binnen Oranje verdeeld. Zo vindt Dyanne Bito het heel fijn om op kunstgras te spelen. "Maar ik heb ook hooikoorts", zegt ze lachend. Spelers als Manon Melis en Vivianne Miedema prefereren dan weer echt gras.

Maar Miedema, de 18-jarige spits van Bayern München, ziet ook wel weer de voordelen in kunstgras. "Je kan er echt goed voetbal op spelen, de bal rolt lekker en je hebt geen last van polletjes op het veld."

Playoff tegen Italië

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen zaterdag op het kunstgras van ADO Den Haag hun eerste playoff-wedstrijd om een plaats op het WK tegen Italië. Vijf dagen later volgt de return in Italië. Op echt gras. "Dat vind ik wel vervelend", stelt Melis. "Omdat je dan moet switchen. En dan krijg ik wel last van spieren en alles."

Miedema besluit de discussie voor vandaag met enkele wijze woorden: "Ik vind dat we er niet zo'n issue van moeten maken. Het is nu eenmaal besloten en we kunnen als team ontzettend goed uit de voeten op kunstgras."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl