Tattookillers
NOS Nieuws

Tot 13 jaar voor tattookillers

De vier verdachten in de zaak van de zogenoemde tattookillers zijn in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 13 jaar.

De mannen probeerden in 2009 de Amsterdamse crimineel Marlon D. te liquideren met een machinepistool. D. werd door 34 kogels geraakt en raakte ernstig gewond, maar hij overleefde de aanslag.

Chinese karakters

De vier staan bekend als de 'tattookillers', vanwege een tatoeage van Chinese karakters op hun rug die "wees daadkrachtig" betekenen. De mannen vormden volgens het OM een professioneel moordcommando dat in opdracht van andere criminelen huurmoorden uitvoerde.

In 2012 werd het viertal veroordeeld tot celstraffen tot 12,5 jaar. Het OM vond dat te laag en eiste 15 jaar tegen twee van de mannen en 13 jaar tegen de andere twee.

Lang geduurd

Het hof veroordeelde vandaag twee van de mannen tot 13 jaar cel. De andere twee kregen 12 jaar en 9 maanden en 12 jaar en 6 maanden opgelegd.

Het hof heeft er rekening mee gehouden dat de zaak in hoger beroep lang heeft geduurd. Daardoor vielen de straffen iets lager uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl