NOS NieuwsAangepast

OM wil hogere straf tattookillers

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep hogere straffen geëist tegen de zogenoemde tattookillers, die in 2009 een drugshandelaar probeerden te liquideren in Amsterdam.

Het slachtoffer, de Amsterdamse crimineel Marlon D., werd 34 keer beschoten toen hij in zijn auto zat. D. raakte zwaargewond.

De vier mannen werden twee jaar geleden veroordeeld tot celstraffen tot 12,5 jaar. Het OM vindt dat te laag en eist nu 15 jaar tegen twee van de mannen, en 13 jaar tegen de twee anderen.

Tatoeages

De vier staan bekend als de 'tattookillers', vanwege een tatoeage van Chinese karakters op hun rug, die "wees daadkrachtig" betekent. De mannen vormden volgens het OM een professioneel moordcommando dat in opdracht van andere criminelen huurmoorden uitvoerde.

Het OM wil hogere straffen vanwege de ernst van de misdaad. De poging tot liquidatie zou uiterst professioneel zijn voorbereid en overdreven gewelddadig zijn uitgevoerd. "Rücksichtslos zijn 34 kogels op hem afgevuurd in het bijzijn van zijn vriendin en stiefdochter in een gewone Amsterdamse woonwijk.''

Zwijgen

Ook weegt het OM mee dat de verdachten zwijgen. "Daardoor wordt niet duidelijk waarom en van wie het slachtoffer dood moest en dat betekent dat deze man blijvend voor zijn leven moet vrezen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl