Oud-Rochdale-directeur Möllenkamp voor de commissie
NOS Nieuws

Miljoenenclaim tegen ex-topman Rochdale

Justitie komt met een claim van 2 miljoen euro tegen de voormalig topman van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp. Op 3 december moet hij voor de rechtbank verschijnen, blijkt uit vertrouwelijke stukken die in handen zijn van De Telegraaf.

De voormalig directeur van de Amsterdamse woningcorporatie wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Hij werd bekend als 'Maserati'-directeur, vanwege de dure auto die hij reed in zijn tijd bij de corporatie.

Möllenkamp werd in verband met zijn optreden bij Rochdale gehoord door de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties.

Miljoenen euro's

Dat leverde een beeld op van corporatiedirecteuren die zonder al te veel toezicht beslissingen konden nemen over enorme bedragen die waren bedoeld voor sociale huurwoningen. In een aantal gevallen liep dat volledig uit de hand en gingen de corporaties voor miljoenen euro's het schip in.

Die zaken zijn nog lang niet juridisch afgehandeld. Uit een inventarisatie van het vakblad Cobouw blijkt dat Justitie met tientallen zaken bezig is die te maken hebben met misstanden in de sector.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl