De speeltuin was niet meer te redden
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Brand in binnenspeeltuin in Leek lijkt aangestoken, minderjarige aangehouden

De brand die gisteren een binnenspeeltuin op Landgoed Nienoord in Leek (Groningen) verwoestte, is vermoedelijk aangestoken. De politie heeft een minderjarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting, meldt RTV Noord.

De brand werd gisteravond ontdekt door mensen die vrijwilligerswerk doen op het terrein. Toen de brandweer aankwam, stond de speeltuin in lichterlaaie. In de loop van de nacht was de brand geblust. De overdekte speeltuin is volledig verloren gegaan.

Van de binnenspeeltuin is bij daglicht weinig meer over

Het familiepark heeft tientallen attracties en speeltoestellen, met onder meer een skelterbaan en een restaurant. De rest van Landgoed Nienoord bleef onaangetast. "Het is een grote brand geweest, maar de brandweer was er gelukkig snel bij", zegt directeur van Familiepark Nienoord Harold de Vries.

Meivakantie

De directeur is geschrokken van de brand en hij is bang voor de gevolgen voor het bedrijf. "Heel erg. Midden in de meivakantie, het begin van het seizoen. Net voor Hemelvaart, altijd een van de drukste weekenden voor ons."

Wanneer het familiepark weer open kan, is nog onbekend. Andere partners op het landgoed, zoals museum Nienoord, blijven wel open voor publiek.

Advertentie via Ster.nl