De speeltuin was niet meer te redden
NOS Nieuws

Grote brand verwoest binnenspeeltuin in Leek

Een grote brand heeft gisteravond een binnenspeeltuin op Landgoed Nienoord in Leek (Groningen) verwoest. Over de oorzaak is nog niks bekend.

De brand werd ontdekt door mensen die vrijwilligerswerk doen op het terrein. Toen de brandweer aankwam, stond de speeltuin in lichterlaaie. Er was geen redden meer aan, zegt een woordvoerder tegen RTV Noord. Iets na 23.00 uur was de brand onder controle. Daarna heeft de brandweer nog enkele uren nageblust.

De brand was van veraf te zien:

Het familiepark heeft tientallen attracties en speeltoestellen. De overdekte speeltuin is volledig verloren gegaan. In de hal zaten onder meer een skelterbaan en restaurant. De rest van het speelpark bleef onaangetast. "Het is een grote brand geweest, maar de brandweer was er gelukkig snel bij", zegt directeur van Familiepark Nienoord Harold de Vries.

Meivakantie

De directeur is geschrokken van de brand en hij is bang voor de gevolgen voor het bedrijf. "Heel, heel, heel sneu. En heel erg. Midden in de meivakantie, het begin van het seizoen. Net voor Hemelvaart, altijd een van de drukste weekenden voor ons."

Wanneer het familiepark weer open kan, is nog onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl