Michael van Gerwen en Luke Littler
NOS Sport

Malaise houdt aan: derde vroege uitschakeling op rij voor Van Gerwen in Premier League

Michael van Gerwen is in de Premier League opnieuw tegen vroegtijdige uitschakeling aangelopen. De 34-jarige Vlijmenaar verloor donderdagavond in de kwartfinales direct met 6-2 van supertalent Luke Littler.

Weinig in te brengen

In de Motorpoint-arena in Nottingham had Van Gerwen weinig in te brengen tegen Littler, die zeven 180'ers (de maximale score) meer gooide. Van Gerwen liep liefst vier keer tegen een break aan en stond geen enkele keer op voorsprong.

"Ik speelde hier mijn beste wedstrijd in de afgelopen weken", zei Van Gerwen bij Viaplay. "Ik heb niet de makkelijkste weken achter de rug als je puur fysiek kijkt. Ook gisteren heb ik weer een spuit in mijn schouder gekregen, dus dat is nog niet optimaal."

Verliezen van Littler vond Van Gerwen ook geen schande. "Ik gooi een hoog gemiddelde van 111 punten en verlies toch, maar dat kan gebeuren in dit korte spelformat. Ik weet dat ik te maken heb met een jonge gozer die lekker staat te spelen en niets te verliezen heeft. Dan moet ik gewoon scherper zijn en dat is het enige wat ik mezelf kan verwijten."

Het is de derde keer op rij dat Van Gerwen zijn eerste partij van de avond verliest. De zevenvoudig Premier League-winnaar stond voor aanvang van de zevende speelavond bovenaan de ranglijst, maar moet de koppositie in het klassement nu laten aan wereldkampioen Luke Humphries. Die won de finale met 6-3 van Nathan Aspinall.

Vorige week verloor Van Gerwen in kuststad Brighton zijn eerste partij van de avond met 6-2 van Rob Cross. Een week eerder zegevierde wereldkampioen Luke Humphries in Exeter met dezelfde cijfers.

Vijf partijen op rij verloren

Van Gerwen heeft nu vijf partijen (in alle toernooien) verloren. Zijn laatste overwinning dateert van 22 februari, toen hij de vierde Premier League-avond op zijn naam schreef.

Van Gerwen blijft door de nederlaag in Nottingham steken op drie gewonnen Premier League-avonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl