Van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen grijpt naar schouder en strandt op UK Open, ook Van Barneveld verliest

Michael van Gerwen is in Minehead verrassend gestrand in de vierde ronde van de UK Open. De Nederlander leed een 7-10 nederlaag tegen Mensur Suljovic. Een blessure zat Van Gerwen in de weg.

De drievoudig winnaar van het toernooi, vorig jaar nog finalist, liet aan het einde van de wedstrijd zichtbaar merken last van zijn schouder te hebben. Dat zat hem aanvankelijk niet in de weg. Hij kwam met 5-2 voor. Daarna haperde de motor en kon de Oostenrijker profiteren.

Ook Raymond van Barneveld werd uitgeschakeld op het toernooi, dat vanwege de diverse deelnemerslijst (zo mogen ook amateurs meedoen) ook wel de FA Cup van het darten wordt genoemd. 'Barney' die het toernooi twee keer won, ging met 10-9 onderuit tegen Luke Woodhouse.

Ook Van Duijvenbode verliest

Voor zowel Van Gerwen en Van Barneveld waren de verliespartijen de eerste wedstrijden van het toernooi. Zij mochten de eerste rondes overslaan.

Dirk van Duijvenbode werd uitgeschakeld door wereldkampioen Luke Humphries: het werd 10-7.

Er zitten nog vier Nederlanders in het toernooi: Kevin Doets, Vincent van der Voort, Gian van Veen en Danny Noppert (de winnaar in 2022) zijn door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl