Noorwegen op WK maatje te groot voor Nigeria

Noorwegen-Nigeria (groep A) | WK 2019

Noorwegen is het WK voetbal in Frankrijk begonnen met een eenvoudige overwinning op Nigeria. In Reims waren de Noorse vrouwen - zonder sterspeelster Ada Hegerberg - met 3-0 te sterk voor de nummer 38 van de FIFA-ranglijst.

Nigeria begon aardig aan de wedstrijd, maar na ruim een kwartier stond het 1-0 voor Noorwegen. De Nigeriaanse defensie werd verrast door een korte corner en Guro Reiten schoot raak.

In de 34ste minuut was Reiten met een assist opnieuw belangrijk na een snelle omschakeling: Lisa-Marie Utland schoot de bal vol overtuiging via de vuisten van de niet al te sterke keepster Tochukwu Oluehi tegen de touwen.

En weer drie minuten later was de wedstrijd al beslist. Na knullig uitverdedigen van Nigeria schoot verdedigster Osinachi Ohale de bal ongelukkig in eigen doel.

De Noorse speelsters vieren de 3-0 met z'n allen

In de tweede helft hoefde Noorwegen niet zo nodig meer, en de Nigeriaanse vrouwen konden niet veel beter. Bovendien waren er na rust meer blessurebehandelingen dan kansen, waardoor het publiek in Reims niet meer verwend werd en het 3-0 bleef.

In dezelfde groep won Frankrijk zaterdag met 4-0 van Zuid-Korea.