FIFA WK voetbal (v) 2019

Frankrijk, 7 juni - 7 juli 2019

Lieke Martens op de training in Zeist ANP

Oranje-vrouwen genieten juist van alle extra aandacht in aanloop naar WK

tijd van publicatie

De Nederlandse vrouwen hebben maandag voor het eerst met een complete selectie getraind in aanloop naar het WK in Frankrijk. Over vijftien dagen moet het elftal van bondscoach Sarina Wiegman er staan.

"Dit is ook weer iets nieuws voor ons", zegt Lieke Martens over de aandacht die sinds de EK-winst in 2017 op haar team is gericht. "Heel veel landen zijn heel veel beter geworden. Ze kunnen wel rekening houden met ons."

Sari van Veenendaal op de training in Zeist ANP

"Ik denk dat het alleen maar heel mooi is, ik denk niet dat we dat als een extra druk zien", vindt Sari van Veenendaal over de kansen die het elftal worden toegedicht na de opmars van de laatste jaren.

Net als twee jaar geleden mag Van Veenendaal het doel van Oranje verdedigen. "We willen er natuurlijk wel een heel mooie Oranje-zomer van maken."

Op 11 juni is de eerste poulewedstrijd, tegen Nieuw-Zeeland. Kameroen en Canada zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Van Veenendaal: 'Wel een klein vreugdedansje gedaan'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Martens: 'Precies hetzelfde het toernooi in als bij het EK twee jaar geleden'

STER Reclame