Mario Götze was in 2014 matchwinner in blessuretijd

WK-finale: krijgen we wederom een toegift?

Als de voortekenen niet bedriegen, krijgen we een toegift bij Frankrijk-Kroatië. De afgelopen drie WK-edities werden immers geen van alle beslist binnen negentig minuten. Bovendien zijn de Kroaten deze zomer 'koning van de verlenging'.

Vier jaar geleden kwamen Duitsland en Argentinië niet verder dan 0-0 in de reguliere speeltijd. In de verlenging kroonde invaller Mario Götze zich vervolgens tot matchwinner door in de 113de minuut raak te schieten.

2014: Duitsland wordt voor de vierde keer wereldkampioen

De editie van 2010 bent u vast niet vergeten. Onder meer dankzij de teen van Iker Casillas bleef Nederland-Spanje doelpuntloos. In de verlenging maakte Andrés Iniesta zich vervolgens onsterfelijk. En in 2006 hadden Italië en Frankrijk zelfs strafschoppen nodig.

Als we dit jaar wederom gaan verlengen, zal Kroatië daar het minst mee zitten. Luka Modric en consorten kunnen vertrouwen putten uit hun achtste finale, kwartfinale én halve finale; alle drie die wedstrijden waren na 90 minuten onbeslist, maar Kroatië kwam na extra speeltijd én strafschoppen (tegen Denemarken in de achtste finale en Rusland in de kwartfinale) alsnog als winnaar uit de bus.