Harry Kane na de verloren halve finale
NOS Voetbal

Komt effectieve Kane in een rijtje met Rensenbrink?

Nog één wedstrijd op het WK en dan komen de Engelsen naar huis. In plaats van de gedroomde finale resteert echter de strijd om plek drie tegen België. Voor spits Harry Kane een laatste kans om zijn doelpuntenproductie op te schroeven.

Met zijn huidige zes treffers is de kans levensgroot dat Kane het WK gaat afsluiten als topscorer, maar in de knock-outfase is er zand in de motor gekomen.

Na zijn benutte penalty tegen Colombia in de achtste finales slaagde de spits er in de daaropvolgende vier uur en 33 minuten niet in om zelfs maar één keer op doel te schieten. Zijn kans tegen Kroatië na een half uur ging wegens buitenspel niet de boeken in.

Maar als aanvoerder Kane op doel schiet, dan is het in de meeste gevallen daadwerkelijk raak. Zes pogingen dit WK, zes goals.

Toegegeven, de helft bestond uit benutte strafschoppen en één knal werd van richting veranderd. En dan ook nog hoofdzakelijk tegen dwergen als Panama en Tunesië.

Alle reden om zijn prestaties te bagatelliseren. Daarmee zou je Kane echter tekortdoen. De 24-jarige spits van Tottenham Hotspur heeft al bewezen een afmaker pur sang te zijn. In 153 Premier League-wedstrijden scoorde hij 108 keer.

Tijdens dit WK laat hij zijn klasse wederom zien, met de 'Golden Boot' voor topscorer van het toernooi als zeer waarschijnlijk eindresultaat. Alleen Gary Lineker ging hem als Engelsman voor op een mondiale eindronde, in 1986 in Mexico.

Gary Lineker op het WK van 1986 in actie tegen Polen

Kane zal zich nog één keer willen overtreffen tegen België om zijn WK met Engeland op een bevredigende manier af te sluiten.

Mocht hij mogen aanleggen vanaf elf meter, dan komt Kane in een bijzonder rijtje terecht. Want alleen Eusébio (1966) en Rob Rensenbrink (1978) slaagden er ooit eerder in op een WK vier keer trefzeker te zijn vanaf de stip.

Dat zou een passend slot zijn van het WK van Engeland, dat toch vooral zal worden herinnerd als koning van de standaardsituaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl