Franse matchwinner wil coach achterna: hij deed het in 1998, wij nu

De Franse verdediger Samuel Umtiti is nog een overwinning verwijderd van zijn ultieme doel: wereldkampioen worden. Net als zijn bondscoach Didier Deschamps in 1998. "Zij deden er toen alles voor en dat doen wij nu ook."

Dat zei hij na de 1-0 overwinning op België in de halve finale, die tot stand kwam door een rake kopbal van hemzelf. "We schrijven onze eigen geschiedenis. Ik ben heel erg tevreden, ik voel me erg trots."

Uitzonderlijk

Ook Deschamps kon zijn geluk niet op. "Dit is werkelijk iets uitzonderlijks", zei hij. "Ik ben heel erg blij voor mijn spelers. Ze zijn jong, ze hebben karakter, mentaliteit en kwaliteit."

Deschamps prees zijn elftal. "Ik neem mijn petje af voor mijn ploeg en mijn staf. We zijn al 49 dagen samen. Dit succes is de verdienste van iedereen. Ik ben een trotse bondscoach."

Didier Deschamps en Samuel Umtiti vieren het bereiken van de WK-finale

De Franse oud-international zei rustig te willen toewerken naar de grote WK-finale zondag in Moskou, tegen Kroatië of Engeland. Hij kan na de Duitser Franz Beckenbauer en de Braziliaan Mario Zagallo de derde persoon worden die als speler én trainer wereldkampioen wordt.

"De nederlaag in de EK-finale twee jaar geleden tegen Portugal in de verlenging is nog steeds niet helemaal goed verwerkt", haalde Deschamps herinneringen op. "We moeten het hier nu wel gaan afmaken."

Parijs viert feest op straat

In Parijs barstte na het laatste fluitsignaal het feest los. "Dit team geeft me kippenvel. Meer nog dat het team van 1998", aldus een fan.

Tienduizend mensen dromden in de loop van de avond samen op de Champs Élysées, waar de bars, kroegen en restaurants uitpuilden en iedereen weer een beetje meer geloofde in een nieuwe wereldtitel.

'In Frankrijk neemt het geloof in de wereldtitel toe'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl