Maradona tijdens de wedstrijd
NOS NieuwsAangepast

Maradona na bizarre vertoning op eretribune: ik had last van mijn nek

Miljoenen televisiekijkers zagen hem zijn middelvingers opsteken na een doelpunt van Argentinië, en op Twitter gaan filmpjes rond waarin hij - zichtbaar onder invloed - weggedragen wordt naar een skybox. Ook werd hij tijdens de wedstrijd slapend in beeld gebracht.

Nu komt voormalig topvoetballer Diego Maradona met een verklaring voor zijn bizarre gedrag op de eretribune gisteravond: hij had last van zijn nek.

De voetballegende, van wie bekend is dat hij sinds zijn spelerscarrière een drugsprobleem heeft, schrijft op Instagram: "Mijn nek deed zeer en ik had last van evenwichtsstoornissen. Een arts adviseerde me om naar het hotel te gaan voor de tweede helft, maar ik wilde blijven. Sorry dat ik jullie liet schrikken!"

Maradona komt al jaren in het nieuws met zijn gezondheidsproblemen en afkickpogingen. "Kus voor iedereen en dank voor jullie steun. Diego blijft nog wel een tijdje'', besluit hij zijn verklaring.

Ik had pijn in mijn nek en last van evenwichtsstoornissen

Maradona in zijn verklaring

De Argentijnse voetbalbond wil niets kwijt over het gedrag van de oud-voetballer omdat hij geen deel uitmaakt van de officiële Argentijnse delegatie.

Argentinië won de wedstrijd tegen Nigeria met 2-1 en plaatste zich voor de volgende ronde van het WK. Daarin is Frankrijk de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl