NOS Voetbal

Eriksen: niet het meest aantrekkelijke duel om te zien

Denemarken plaatste zich in zijn laatste groepswedstrijd op het WK definitief voor de achtste finales, na een slaapverwekkende vertoning tegen Frankrijk (0-0). Dat deerde spelmaker Christian Eriksen nauwelijks.

"Onze opdracht was om door te gaan op dit WK en dat hebben we gedaan. We zijn zeer tevreden, ook al was het niet het meest aantrekkelijke duel om te zien."

Denemarken heeft intussen al 18 wedstrijden op rij niet verloren en richt zich nu op de achtste finales, waarin het de nummer één uit groep D treft.

"Er kan van alles gebeuren in de komende wedstrijd", zegt Eriksen. "Eerst bijkomen en dan de focus op de achtste finale. Ik heb er zin in."

Ajax-spits Kasper Dolberg maakte zijn eerste minuten op een WK en kon zijn geluk niet op. "Het is ongelooflijk om deel uit te maken van dit Denemarken. Ik probeer ervan te genieten en er voor mezelf het maximale uit te halen."

Voor Dolberg is alles op deze eindronde een bonus. "Ik hoop dat ik vaker in actie mag komen op zo'n groot podium. Op dit WK en anders in de toekomst. Dit smaakt naar meer."

Fischer: ik ben in mezelf blijven geloven na zware jaren

Net als Dolberg debuteerde ook Viktor Fischer op een WK. "Dit is ongelooflijk. Geweldig, echt bijzonder. Ik heb zware jaren gehad, maar ben in mezelf blijven geloven. Uiteindelijk sta je dan aan de top."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl