De voorpagina van Bild
NOS VoetbalAangepast

Duitsland in extase: bloed, zweet en tranen... en toen kwam Kroos

Toni Kroos zal in zijn hele voetbalcarrière nog nooit zo populair zijn geweest als na gisteravond. Met zijn winnende goal tegen Zweden, een magnifieke vrije trap in de slotminuut, hield hij Duitsland in de race voor de wereldtitel en bracht hij zijn land in extase. Duitse media danken de middenvelder van Real Madrid welhaast op hun blote knieën.

Bild schrijft dat het kunststukje van Kroos het WK heeft gered. "Je bent geweldig", schrijft de grootste krant van Duitsland na de 2-1 zege. "Wat een spel. Wat een drama. Wat een einde!"

De krant gaat ook in op de rel die ontstond aan de zijlijn na de winnende goal. Enkele Duitse stafleden, onder wie teammanager Oliver Bierhoff, provoceerden de Zweedse bank, waarop wat geduw en getrek ontstond.

Dat Kroos bepaald niet zijn beste wedstrijd speelde tegen Zweden, en met balverlies zelfs de 1-0 achterstand inleidde, lijkt heel Duitsland hem te vergeven. "Bloed, zweet en tranen. En toen kwam Kroos", kopt Die Welt.

De Süddeutsche Zeitung pakt uit door de 'droomtrap' tot in de details, bijna poëtisch, uitvoerig te beschrijven. "De bal van Kroos werd door de wind vanaf de Zwarte Zee, die het stadion was binnengedrongen, naar de hoek van de goal geblazen. Wat volgde was een explosie."

Toni Kroos na zijn winnende goal tegen Zweden

Lineker is scherp

BBC-presentator Gary Lineker paste na het duel zijn legendarische uitspraak over het Duitse team aan op Twitter. "Voetbal is een simpel spel. 22 spelers jagen 82 minuten lang op de bal, Duitsland komt met een man minder te staan en op het einde weten ze op één of andere fucking manier nog te winnen."

Ook in Spanje geloofden ze hun ogen niet. "Duitsland hing al aan een draadje, met instapkaarten voor de terugvlucht naar Berlijn in de binnenzak", schrijft Marca. "Maar het hart van een kampioen stopt nooit met kloppen."

Zorgen in Mexico

In Mexico maken ze zich ineens zorgen. Dat land dacht met zes punten al zeker te zijn van de volgende ronde, maar kan bij een nederlaag tegen Zweden, en een overwinning van Duitsland op Zuid-Korea, toch uitgeschakeld worden.

Claro Sports benadrukt in een artikel op de website dat Zweden verantwoordelijk was voor het ontbreken van het Nederlands elftal en Italië op dit WK, en dus een lastige tegenstander is. ESPN schrijft dat Mexico het eerste land kan worden dat met zes punten uit de eerste twee duels kan worden uitgeschakeld in de groepsfase van een WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl