Philippe Coutinho
NOS VoetbalAangepast

'Het volgende duel spelen we goed en winnen we'

De mensen die van Brazilië een galavoorstelling hadden verwacht tegen Zwitserland, kwamen bedrogen uit. Het sterrenensemble, met onder anderen Neymar en Philippe Coutinho in de gelederen, stelde teleur met een gelijkspel: 1-1.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar het eerste duel van Brazilië, dat op basis van de quoteringen bij de wedkantoren als de grootste kanshebber voor de wereldtitel wordt gezien.

Maar het was een sobere vertoning van Brazilië, dat vrijdag tegen Costa Rica een kans krijgt op eerherstel. "Het volgende duel gaan we goed spelen en winnen", beloofde Miranda.

"Helaas hebben we veel makkelijke kansen gemist. Zij groeiden in de wedstrijd, want ze zijn ook goed. Het leven gaat door. We moeten bij de volgende wedstrijd drie punten halen."

Miranda: het volgende duel spelen we goed en winnen we

Miranda vervulde een hoofdrol bij de 1-1: hij kreeg een zetje van de Zwitser Steven Zuber, die vervolgens vogelvrij kon inkoppen. "Als ik me er bij die hoekschop meer in had gegooid, had ik hem misschien kunnen tegenhouden", stak Miranda de hand in eigen boezem.

Philippe Coutinho, de maker van de prachtige openingsgoal, wees juist richting de scheidsrechter. "In mijn ogen was het een overtreding", aldus Coutino. "Maar we moeten nu vooruitkijken. We speelden vandaag ook tegen een fantastische ploeg."

Coutinho maakt prachtige goal, maar baalt van resultaat

De Braziliaanse bondscoach Tite vond ook dat de goal had moeten worden afgekeurd. "Geen discussie over mogelijk", zei hij.

En dat was niet het enige waarover Tite zijn beklag deed. "Daarna kregen we geen strafschop (toen Gabriel Jesus werd neergehaald, red.), maar daar kun je nog wel over discussiëren. Jammer dat het hele proces en systeem met de videoarbiter kennelijk nog niet optimaal werkt."

Reglementaire wijze

Collega Vladimir Petkovic had weinig reden tot klagen. "Zuber creëerde ruimte voor zichzelf op reglementaire wijze", stelde de Zwitserse bondscoach. "Een eventuele strafschop voor Brazilië heb ik daarna niet gezien. Mij hoor je niet klagen over de arbitrage."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl