Programma WK zaterdag 16 juni
NOS VoetbalAangepast

De sport van zaterdag bij de NOS

Dag drie van het WK is een propvolle: maar liefst vier duels op rij zijn er vandaag bij de NOS te zien. Daarnaast is er aandacht voor onder andere het tennistoernooi in Rosmalen en de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland.

Om 12.00 uur al is de aftrap bij het WK-duel tussen Australië, met bondscoach Bert van Marwijk op de bank, en Frankrijk, een van de grote favorieten in Rusland. Het duel is, net als alle WK-wedstrijden, te zien op NPO 1 en NOS.nl, waarop ook de hele dag een een liveblog actief is, en via flitsen te volgen op NPO Radio 1.

Menigeen rekent ook Argentinië tot de titelkandidaten, vooral vanwege de aanwezigheid van Lionel Messi. Om 15.00 uur moeten de Zuid-Amerikanen voor het eerst aan de bak. Tegenstander is IJsland, de revelatie van het EK van twee jaar geleden.

Het duel in Moskou wordt voorafgegaan door de tweede aflevering van Touzani's WK warming-up. Daarin voelt hij Nicolás Tagliafico aan de tand, de Argentijnse linkervleugelverdediger van Ajax.

In de avonduren volgen achtereenvolgens Peru-Denemarken (18.00 uur) en Kroatië-Nigeria. Daartussenin geklemd zit, naast het NOS Journaal, een ultrakorte aflevering van Studio Rusland. Vanaf 22.57 uur volgt echter een langer deel twee. Te gast zijn de Deense oud-voetballer en analyticus Kenneth Perez en theater- en televisiemaker en schrijver Wilfried de Jong.

Kenneth Perez in het shirt van Ajax in het seizoen 2006/2007

Beelden van het grastoernooi in Rosmalen, waar vandaag zowel bij de mannen als bij de vrouwen de halve finales in het enkelspel op het programma staan, zijn te zien in een korte extra uitzending vanaf 17.13 uur op NPO 1.

Het tennis komt ook terug in de late Studio Sport-uitzending om 23.38 uur op NPO 1 en NOS.nl. Daarin is ook aandacht voor de achtste etappe van Ronde van Zwitserland, 124 licht glooiende kilometers in en rondom Bellinzona, en de tweede dag van de US Open, de golfmajor die dit jaar in Southampton afgewerkt wordt.

Uitzendingen zaterdag 16 juni

11.30 uur Frankrijk-Australië NPO 1 en NOS.nl
14.12 uur Touzani's WK warming-up NPO 1 en NOS.nl
14.30 uur Argentinië-IJsland NPO 1 en NOS.nl
17.13 uur Studio Sport: tennis Rosmalen NPO 1 en NOS.nl
17.30 uur Peru-Denemarken NPO 1 en NOS.nl
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
20.27 uur Studio Rusland, deel 1 NPO 1 en NOS.nl
20.50 uur Kroatië-Nigeria NPO 1 en NOS.nl
22.57 uur Studio Rusland, deel 2 NPO 1 en NOS.nl
23.38 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl