NOS VoetbalAangepast

Poetin telt af naar WK en heet voetbalwereld welkom

Poetin: welcome to Russia

"Aan alle voetbalfans en de beste voetbalteams ter wereld: welkom". Zo begint de Russische president Vladimir Poetin zijn videoboodschap waarin hij iedereen die de komende maand in Rusland verblijft voor het WK, verwelkomt.

Poetin noemt de strijd om de wereldtitel een historisch evenement en vindt het een eer om iedereen te mogen ontvangen. "We willen dat dit evenement een groot feest wordt vol met sportieve passie en emoties."

Meer dan voetbal

De Russische president ziet het WK ook als een middel om iets meer van zijn land te laten zien dan alleen de voetbalstadions. "Ik hoop dat het voor u een onvergetelijke belevenis zal zijn om niet alleen naar de wedstrijden van uw favoriete teams te kijken en te genieten van de kwaliteiten van de spelers, maar ook om Rusland te leren kennen."

"Zijn bijzondere cultuur, de unieke geschiedenis en de rijke natuur. Z'n gastvrije, oprechte en vriendelijke mensen. We hebben ons land en onze harten voor de wereld geopend."

Het 21ste WK voetbal begint op donderdag 14 juni in het Loezjniki-stadion in Moskou. Om 17.00 uur Nederlandse tijd trapt gastland Rusland af tegen Saudi-Arabië voor de openingswedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl