Eden Hazard was in de eerste helft de uitblinker bij de Belgen

België klopt Egypte in oefenduel met 3-0

België lijkt klaar voor het WK. In het voorlaatste oefenduel tegen Egypte wonnen de Rode Duivels eenvoudig met 3-0. Twee goals vielen voor rust, een in de blessuretijd van de tweede helft.

Eden Hazard was in de eerste helft de grote man bij de Belgen. Aan de openingstreffer ging een schot van Hazard vooraf dat niet goed verwerkt werd door de Egyptische keeper. Romelu Lukaku was er vervolgens als de kippen bij om binnen te tikken.

Enkele minuten voor rust maakte de sterk spelende middenvelder van Chelsea zelf de 2-0, na aangeven van Yannick Carrasco. Egypte, dat speelde zonder de geblesseerde Mo Salah, stelde daar niet bijster veel tegenover.

Rustige tweede helft

In de rust bleef Hazard achter in de kleedkamer en daarna verdween het gif uit de wedstrijd in het Koning Bouwdewijnstadion te Brussel. De derde Belgische treffer van Marouane Fellaini viel diep in blessuretijd.

Het was de eerste overwinning van België op Egypte ooit. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez moest het stellen zonder verdediger Vincent Kompany die zaterdag in het duel met Portugal geblessserd raakte. Laurent Ciman, die reserve staat voor het WK als Kompany toch niet kan spelen, begon in de basis.

Maandag sluit België de oefencampagne voor het WK met wedstrijd tegen Costa Rica. Op het WK zijn de Belgen ingedeeld bij Panama, Tunesië en Engeland.

Egypte neemt het in de groepsfase van het WK op tegen Rusland, Uruguay en Saudi-Arabië.

Panama onderuit

WK-deelnemer Panama oefende ook en verloor van Noorwegen met 1-0. ADO-spits Bjørn Johnsen deed een uur mee bij de Noren en scoorde niet. De enige treffer werd gemaakt door Joshua King namens Noorwegen.