Robert Lewandowski is de sterspeler van Polen
NOS VoetbalAangepast

Blessure Glik legt schaduw over WK-selectie Polen

Nog geen uur nadat de Poolse bondscoach Adam Nawalka zijn WK-selectie heeft bekendgemaakt, hebben de Polen een fikse tegenvaller te verwerken gekregen.

Verdediger Kamil Glik is tijdens de training van de Polen namelijk geblesseerd geraakt aan zijn schouder. Mocht de 30-jarige centrale verdediger van AS Monaco inderdaad moeten afhaken, dan zal hij vervangen worden door Marcin Kazminski van VfB Stuttgart.

Lewandowski

Het mogelijke wegvallen van Glik is een flinke tegenvaller voor de Polen, die in Robert Lewandowski opnieuw de belangrijkste blikvanger heeft.

Als aanvalspartner van Lewandowski ziet bondscoach Nawalka vermoedelijk opnieuw een rol voor oud-Ajacied Arek Milik. De spits van Napoli miste een groot deel van het seizoen vanwege een zware knieblessure, maar is inmiddels volledig hersteld.

Kamil Glik wordt gefeliciteerd door Piotr Zielinski na een goal in het WK-kwalificatieduel met Kazachstan

Andere grote namen in de Poolse selectie zijn verdedigers Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund) en middenvelders Jakub Blaszczykowski (VfL Wolfsburg), Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain) en Piotr Zielinski (Napoli).

Een opvallende naam voor eredivisievolgers is die van Jan Bednarek. De verdediger van Southampton is de broer van Filip Bednarek, oud-doelman van FC Twente en FC Utrecht die in het afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde met De Graafschap.

Eerste WK in twaalf jaar

In 2002 en 2006 strandde Polen, die in 1974 (3de), 1978 (tweede poulefase) en 1982 (3de) op de drempel van de WK-finale stonden, in de groepsfase van het WK. Sindsdien wist de ploeg zich niet meer te plaatsen voor de mondiale eindronde.

Op het Europese podium gaat het de laatste jaren een stuk beter. Twee jaar geleden bogen de Polen bij het EK in Frankrijk pas in de kwartfinales na strafschoppen voor de latere kampioen Portugal.

Polen begint op 19 juni tegen Senegal. Daarna speelt de ploeg nog tegen Colombia en Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl