FIFA WK Voetbal

14 juni t/m 15 juli

Löw verlengt tussentijds en laat Götze thuis

Aangepast
Joachim Löw AFP

Bijna twaalf jaar zit hij er al, maar Joachim Löw is zijn baan als bondscoach van Duitsland nog altijd niet zat. En de Duitse bond hem ook niet. Het contract van de 58-jarige trainer is nog eens met twee jaar verlengd en loopt nu tot en met het WK van 2022 in Qatar.

Sinds Löw in juli 2006 bondscoach werd, veroverde Die Mannschaft de wereldtitel in 2014, zilver op het EK van 2008 en brons op het WK van 2010. In 2017 won Duitsland de Confederations Cup.

De houdbaarheid van Löw staat in schril contrast met die van zijn Nederlandse collega's. Sinds diens aanstelling staat de teller bij de KNVB al op acht: Marco van Basten, Bert van Marwijk, Louis van Gaal, Guus Hiddink, Danny Blind, Fred Grim (interim), Dick Advocaat en Ronald Koeman.

Götze

Löw maakte tevens zijn voorlopige WK-selectie bekend. Daarin is geen plek voor Mario Götze, die vier jaar geleden Duitsland de wereldtitel bezorgde door in de verlenging tegen Argentinië de winnende treffer te maken.

Manuel Neuer behoort wel tot de 27-koppige groep. De doelman van Bayern München staat al sinds september aan de kant wegens een voetbreuk, maar is op de weg terug.

Löw wil tijdens het komende trainingskamp in Zuid-Tirol bekijken of Neuer daadwerkelijk in aanmerking komt voor een definitieve selectie.

STER Reclame