FIFA WK Voetbal

14 juni t/m 15 juli

Guerrero en El Haddadi mogen niet naar het WK

Aangepast
Paolo Guerrero AFP

Paolo Guerrero mag niet deelnemen aan het WK in Rusland. Het sporttribunaal CAS in Lausanne heeft de dopingschorsing van de Peruaan verlengd tot begin 2019.

De 34-jarige aanvoerder van Peru werd vorig jaar na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië betrapt op cocaïnegebruik. De internationale voetbalbond FIFA legde hem een schorsing van een jaar op, maar die straf werd later teruggebracht tot een half jaar. Die straf heeft hij uitgezeten.

Zowel het wereldantidopingagentschap WADA als Guerrero tekende bezwaar aan tegen de straf bij het CAS. Het hoogste rechtsorgaan in de internationale sport stelde het WADA maandag in het gelijk en verlengde daarom de schorsing van de Peruaan van zes maanden tot anderhalf jaar.

Guerrero beweerde door het gebruik van medicijnen positief te hebben getest. De oud-speler van Bayern München en Hamburger SV hoopte dat het CAS hem vrij zou pleiten.

Munir El Haddadi ANP

Aanvaller Munir El Haddadi mag op zijn beurt niet spelen voor het Marokkaanse nationale elftal. Ook dat bepaalde het sporttribunaal CAS.

De speler van FC Barcelona, die verhuurd is aan Deportivo Alavés, werd geboren in Spanje en heeft een Marokkaanse vader. Hij speelde één interland voor Spanje.

De 22-jarige El Haddadi verzocht eerst de FIFA te mogen uitkomen voor Marokko, maar ving bij de wereldvoetbalbond bot. Hij stapte daarop naar het CAS, maar ook daar kreeg hij nul op het rekest.

STER Reclame