Bert van Marwijk tijdens zijn presentatie als nieuwe bondscoach van Australië
NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk roept Feyenoord-doelman Jones weer op

Bert van Marwijk heeft zijn eerste voorlopige selectie als bondscoach van Australië bekendgemaakt. Opvallende naam is die van Feyenoord-doelman Brad Jones, die voor het eerst in vier jaar weer is geselecteerd.

De laatste wedstrijd die Jones speelde voor Australië was een verloren wedstrijd (4-3) tegen Ecuador, in maart 2014. "Ik heb meer dan honderd Australische spelers bekeken, in binnen- en buitenland", aldus Van Marwijk. "Deze spelers krijgen de kans zich te bewijzen voor het WK in Rusland."

Brad Jones tijdens een oefenwedstrijd van Feyenoord

Van Marwijk, voormalig bondscoach van onder meer het Nederlands elftal en Saudi-Arabië, heeft in totaal 29 spelers geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Noorwegen en Colombia. Komende zomer doet hij met Australië mee aan het WK voetbal in Rusland.

Vier spelers maken hun debuut in de Australische selectie: Andrew Nabbout, Dimitri Petratos, Aleksandar Susjnar en Daniel Vukovic. Ook 'veteraan' en Australisch topschutter Tim Cahill zit erbij, ook al speelt hij nauwelijks bij zijn Engelse club Millwall.

Volgende week maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend. Australië oefent op 23 maart in Oslo tegen Noorwegen en speelt op 27 maart in Londen tegen Colombia. Op het WK zitten de Socceroos in de groep bij Frankrijk, Peru en Denemarken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl