Uitblinker Eriksen: echt een geweldig gevoel

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Uitblinker Eriksen: echt een geweldig gevoel

Dankzij een uitblinkende Christian Eriksen is Denemarken verzekerd van een plaats op het WK in Rusland. De oud-middenvelder van Ajax maakte drie doelpunten in de 5-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland.

"We wisten dat we moesten scoren dat we moesten scoren om door te gaan", zegt Eriksen, die doelt op het 0-0 gelijkspel in Kopenhagen.

In Dublin Ierland kwam op 1-0, maar nog binnen het half uur kwam Denemarken langszij. Cyrus Christie werkte de bal in het eigen doel.

"Dat was een klap voor hun. Daarna volgde mijn hattrick. Dat is mij nog niet vaak gebeurd. Een perfecte timing. De 1-2 was een fijne goal."

Eriksen schoot de bal na een snelle counter via de onderkant van de lat in het doel.

Christian Eriksen na de winst op Ierland Getty

"Het is geweldig. Ik heb nachtmerries gehad over dat we het niet zouden halen. Dit is iets waar je alleen van kan dromen. Gelukkig hebben we het gehaald dankzij ons goede optreden van vanavond. Het is echt een geweldig gevoel. Met je land het WK bereiken is het beste wat me kon overkomen."

Schmeichel

Kasper Schmeichel was lovend over Eriksen. "Met Eriksen in je team is alles mogelijk. Hij is een tovenaar, een van de beste spelers ter wereld momenteel", benadrukt de doelman van Leicester City."

"We winnen met 5-1 van Ierland, we winnen met 4-0 van Polen. Als we zo ook op het WK voor de dag komen, dan zijn we moeilijk te verslaan."