FIFA WK Voetbal

14 juni t/m 15 juli

Denemarken aan de hand van Eriksen naar WK

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK-kwalificatie: Ierland-Denemarken
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Denemarken heeft zich ten koste van Ierland als veertiende en laatste Europese land geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. Christian Eriksen was in Dublin met drie doelpunten de grote man aan Deense zijde: 5-1.

De Ieren kenden een droomstart, want na een onbedoelde assist van Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen en slecht uitkomen van Kasper Schmeichel kopte Shane Duffy raak.

Daryl Murphy en James McClean misten kansen op de 2-0, waarna Andreas Christensen via de paal en Cyrus Christie voor 1-1 zorgde.

Hoofdrol Eriksen

In het vervolg was de hoofdrol voor Eriksen. De oud-Ajacied nam met een mooi schot via de onderkant van de lat de 1-2 voor zijn rekening en scoorde na rust met een gekruld schot en een pegel. Uitblinker Eriksen noteerde in de kwalificatiecampagne liefst elf goals.

De ingevallen Nicklas Bendtner maakte er in de slotfase vanaf de stip zelfs 5-1 van. Ierland, dat in de poulefase slechts zes treffers incasseerde, droop teleurgesteld af.

1/3Teleurstelling bij Shane Duffy Pro Shots
2/3Christian Eriksen Pro Shots
3/3Uitzinnige Deense fans Pro Shots
Statistieken Ierland-Denemarken

STER Reclame