FIFA WK Voetbal

14 juni t/m 15 juli

Italiaanse fan na WK-uitschakeling: dit is een dieptepunt in mijn leven

Aangepast
EPA

Vol ongeloof staarden Italianen gisteravond naar hun tv. Het nationale voetbalelftal kwam thuis in Milaan niet tot scoren tegen Zweden en mist daardoor het WK. Voor het eerst in 60 jaar.

"Ze wilden allemaal zo snel mogelijk de kroeg uit", zegt correspondent Mustafa Marghadi. Hij volgde de wedstrijd vanuit een sportpub in Rome en zag de laatste minuten voor het eindfluitsignaal vooral glazige gezichten om zich heen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen WK voor Italië: 'Mamma Mia'

Een supporter zei tegen Marghadi: het is een dieptepunt in mijn leven, dit hebben we als land niet nodig. "Ik heb voor hem maar een biertje gekocht", zegt de correspondent.

In Italiaanse media wordt de teleurstelling nog dramatischer verwoord. "De apocalyps heeft een donkerblauwe kleur", schrijft La Repubblica. De nieuwswebsite is een poll begonnen met de vraag wie de schuldige is voor het mislopen van het WK.

Mark Brasser
@brasser8
Een foto zegt meer dan 1000 woorden... (foto: @pastasport) #Buffon #SquadraAzzurra
8 maanden geleden

Volgens een fan in het Romeinse café is het hele team verantwoordelijk. Hij baalt ervan, maar denkt dat het misschien ook beter is zo. "Dit elftal liep op zijn laatste benen, de generatie was niet talentvol genoeg. We hadden onszelf op het WK waarschijnlijk alleen maar voor schut gezet. Nu beginnen we met een nieuwe start."

Dat geldt niet voor doelman Gianluigi Buffon, die stopt na dit seizoen. De 39-jarige speler ​was in tranen na het gelijkspelen tegen de Zweden. "Het spijt me heel erg. We hebben voor het hele land gefaald."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Buffon huilt bittere tranen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Zo'n 90 procent van alle supporters in dit café wist letterlijk niet wat hij meemaakte", zegt Marghadi. "Die Italianen waren namelijk na 1958 geboren." In dat jaar verspeelde het nationale elftal een WK-ticket tegen Noord-Ierland. Het was, ruim een halve eeuw lang, de enige keer dat 'de Azzurri' er bij een wereldkampioenschap niet bij waren.

Er zijn geen berichten van rellen door teleurgestelde supporters. "De meeste mensen bleven thuis", zegt de NOS-correspondent. Degenen die toch in een café de wedstrijd volgden, dropen naderhand teleurgesteld af.

Behalve de enkele Zweedse fan in het Romeinse café. "Die was supervrolijk natuurlijk."

STER Reclame