Huilende Buffon: iedereen schuld aan uitschakeling Italië

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Buffon huilt bittere tranen na uitschakeling Italië voor WK
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon wilde na het missen van het WK voetbal geen schuldige aanwijzen. "Iedereen is hier schuldig aan. Er is geen zondebok. We winnen samen en we verliezen samen"', zei de 39-jarige sluitpost van Juventus, die na dit seizoen stopt.

Zweden hield Italië in Milaan op 0-0 en dat was na de 1-0 zege in Solna voldoende om het WK in Rusland te bereiken. De Italianen verlieten geëmotioneerd het veld van San Siro. "Het is niet alleen jammer voor mij en de spelers, maar voor het hele Italiaanse voetbal. We hebben gefaald."

Italy
@azzurri
🎙 | #Buffon: "Those who've played know how hard these matches are. We weren't able to express ourselves at our best. We lacked the composure to score. Play-offs are decided by episodes and they went against us but you can understand that when you’re at fault."
7 maanden geleden

"We hebben met trots en inzet gespeeld. We weten hoe we moeten terugkomen. Dat hebben we vaker bewezen. Ik verlaat een Italiaans elftal dat wel weer terugkomt, voor zichzelf zal opkomen."

"Een kus voor iedereen, vooral voor die mensen met wie ik deze prachtige reis heb gemaakt", keek Buffon met tranen in de ogen terug op zijn lange interlandloopbaan. Die bracht hem in 2006 de wereldtitel, maar is nu na 175 optredens in het nationale shirt abrupt ten einde komen.

Doelman Buffon omarmt de Italiaanse bondscoach Gian Piero Ventura na de uitschakeling voor het WK EPA