Kevin De Bruyne
NOS Voetbal

De Bruyne uit kritiek op bondscoach: tactisch geen goed systeem

De Belgische nationale voetbalploeg leek de afgelopen tijd een oase van rust. Maar nu lijkt die rust toch een beetje verstoord. Kevin De Bruyne heeft namelijk kritiek geuit op het tactische plan waarmee De Rode Duivels het veld in worden gestuurd. Volgens de middenvelder van Manchester City hanteert bondscoach Roberto Martinez niet het juiste systeem.

"We spelen eigenlijk in een systeem dat heel verdedigend is, maar met veel aanvallende spelers die de bal willen", aldus De Bruyne, die onlangs met België met 3-3 gelijkspeelde tegen Mexico, tegenover VTM.

"Dan krijg je een probleem zoals tegen Mexico waar we de bal niet hebben en we in een systeem spelen dat ons niet ligt. De trainer moet nu een oplossing zoeken waar de ploeg zich het beste bij voelt."

Over gesproken

De Bruyne heeft er naar eigen zeggen al met de Spaanse coach over gesproken. "Onze groep is sterk, maar we hebben ook spelers die bijna stoppen. Deze groep speelt op dit moment op een heel hoog niveau. De spelers die zullen volgen zijn goed, maar nog niet op ons niveau. Dit is voor ons dus een heel belangrijk moment."

Toch vertrouwt De Bruyne dat de Belgen het tijdens het WK op tactisch vlak weer op orde hebben. "Daar heb je maar een paar weken tijd voor nodig. Als dat lukt, dan maken we wel een goede kans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl