Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

NOS Wielrennen Aangepast

Geen wijzigingen in klassement na verwachte massasprint in Pau

 • Etappe 18 was overwegend vlak en ging over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau
 • Démare wint de massasprint, voor Laporte en Kristoff
 • Terpstra reed lang van voren in een kopgroep, maar het werd toch een massasprint
Liveblog gesloten
 • À demain dans les montagnes!

  Om 22.10 uur blikken we nog eens terug op de gebeurtenissen van vandaag in De Avondetappe. Dione de Graaff ontvangt Diana Kuip, Edwin Winkels en Danny Nelissen. Te zien op NPO 1, NOS.nl en op de NOS-app.

  Morgen gaan we nog één keertje de Franse bergen in. De negentiende etappe begint om 12.15 uur en met ons liveblog zijn we er de hele dag weer bij. Vanaf 14.00 uur is Radio Tour de France er ook bij, vanaf 14.10 zijn de beelden te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Tot morgen!

 • De dag van morgen

  Hoewel Parijs al in zicht is, is het gevecht om het geel nog niet beslist. Het is niet waarschijnlijk dat Dumoulin in de tijdrit van zaterdag twee minuten goedmaakt op Geraint Thomas, maar wellicht dat hij in de slopende negentiende rit van de Tour iets van de achterstand kan afsnoepen.

  Bergop lijkt Thomas ongenaakbaar, maar in de afdaling liggen er kansen voor Dumoulin. De 15 kilometer lange afdaling na de Aubisque zit vol haarspeldbochten.

  Het profiel van etappe 19 van de Tour de France NOS
 • Sinkeldam boos op Greipel: 'Wat hij zegt, kan gewoon niet

  De reactie van Ramon Sinkeldam na de achttiende etappe. De helper van Arnaud Démare is boos op André Greipel, omdat de Duitser beweerde dat Démare hulp zou hebben gehad van de ploegleidersauto's om de Pyreneeënetappe van woensdag te overleven.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Sinkeldam boos op Greipel: 'Wat hij zegt, kan gewoon niet
 • 'Het leek alsof we in Azië reden, zo warm en vochtig was het'

  Tom Dumoulin kwam de achttiende Touretappe ongeschonden door en kan zich nu richten op de komende dagen, met vrijdag een zware Pyreneeënrit en zaterdag een tijdrit.

  De nummer twee van het klassement, op 1.59 van Geraint Thomas, dacht onderweg geregeld aan de dag van morgen. "Wat zou het plan van andere ploegen zijn en hoe kunnen wij daarop inspelen? Ik heb de benen een beetje kunnen sparen vandaag."

  Lees meer reacties uit de Tour de France.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumoulin: 'Het leek alsof we in Azië reden, zo warm en vochtig was het'
 • 'Het was een potje Pacman spelen voor het peloton'

  De reactie van aanvaller Niki Terpstra na de achttiende etappe van de Tour.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Terpstra: 'Het was een potje Pacman spelen voor het peloton'
 • De top-10 in het klassement

  Voor de volledigheid: de top-10 van het algemeen klassement na de achttiende etappe. Het enige verschil met gisteren is de andere achtergrond: een luchtfoto van Pau.

  NOS
 • Terugkijken: de massasprint

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Démare wint in Pau, Sagan wordt achtste
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • De top-10

  De top-10 van de achttiende etappe. Eindelijk heeft Arnaud Démare zijn ritzege binnen. Peter Sagan komt niet verder dan de achtste plaats.

  NOS
 • Démare wint!

  Arnaud Démare, die het in de bergen zo moeilijk had, gaat als eerste over de streep in Pau! Hij klopt Laporte en Kristoff, die tweede en derde worden. Sagan kwam er uiteindelijk niet aan te pas.

 • 1 km - Sprinten!

  Démare zit goed, Degenkolb zit goed. Affijn, het wordt een massasprint. We weten het zo.

 • 3 km - Mouwen opstropen

  De klassementsrenners zijn veilig, de sprinters stropen hun mouwen op. Sagan is ietsje naar achteren gezakt.

 • 6 km - Sagan heeft er zin in

  Veel Bora-renners aan de kop van het peloton. Het lijkt erop dat de bont en blauwe Sagan zich straks serieus met de massasprint gaat bemoeien.

 • 9 km - Wie of wie?

  Kristoff, Démare, Colbrelli, of toch Sagan? De spanning loopt op in het peloton. De massasprint in Pau is in zicht.

 • 13 km - Daar is Sagan

  Het peloton koerst op volle snelheid in de richting van Pau. Opvallend: ook Sagan, nog onder de blauwe plekken na zijn val van gisteren, meldt zich van voren.

 • 16 km - Allen tezamen

  En nu is ook de rest van het peloton erbij. We gaan de finale van deze etappe in met één grote groep.

 • Meer berichten tonen