Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Lotto-Soudal krijgt na ritzege emotioneel bezoek van revaliderende Stig Broeckx

Stig Broeckx NOS

Wielerploeg Lotto-Soudal vierde de ritzege van Caleb Ewan met een bijzondere gast. De Belgische oud-renner Stig Broeckx kwam naar het hotel om de succesvolle Australiƫr en de begeleiding van de ploeg te feliciteren.

Broeckx lag meer dan een half jaar in coma na een zwaar ongeluk. Hij vocht zich tot verbazing van zijn artsen terug in het leven.

Bekijk hier de beelden van Stig Broeckx bij Lotto-Soudal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stig Broeckx brengt een bezoek aan zijn oude ploeg

Broeckx maakte tot 29 mei 2016 als renner van Lotto-Soudal deel uit het van het profpeloton. Op die dag ging hij in de Ronde van Belgiƫ hard onderuit na een aanrijding met een motor.

Teruggevochten in het leven

Broeckx raakte in coma en ontwaakte daar pas zeven maanden later uit. Hoop dat hij enigszins zou herstellen en een normaal leven zou kunnen leiden, was er nauwelijks.

Maar mede dankzij zijn doorzettingsvermogen wist Broeckx verder te komen dan werd verwacht. Het lukte hem zelfs weer zelfstandig op een fiets te zitten, iets wat de doktoren lange tijd niet voor mogelijk hadden gehouden.

STER Reclame