NOS Wielrennen

Terpstra met scheurtje in schouder en lichte hersenschudding uit de Tour

Terpstra met schouderbreuk uit de Tour: 'Ben ook op mijn hoofd gevallen'

Wielrenner Niki Terpstra heeft de Tour de France moeten verlaten na een val. De Noord-Hollander heeft daarbij een lichte hersenschudding en een scheurtje in zijn schouder opgelopen.

"Ik viel op mijn op hoofd en schouder", reageerde Terpstra gedesillusioneerd nadat hij was onderzocht in de medische wagen van de Tour.

'Verschrikkelijk pijn'

"Eerlijk gezegd weet ik niet dat ik op het asfalt heb gelegen. Ik was een beetje draaierig. Maar vooral mijn schouder doet verschrikkelijk pijn."

Terpstra, die dit jaar voor het eerst bij Total Direct Energie rijdt, viel ruim dertig kilometer voor de finish van de elfde etappe. "Ik kon op tijd remmen, maar de renners achter me niet. Zo werd ik de valpartij ingeduwd, van achteren werd ik gelanceerd."

Terpstra moet Tour verlaten na val in elfde etappe

"Het is klote dat ik uit de Tour moet", aldus de 34-jarige coureur, die afgelopen zaterdag in de kopgroep fietste maar de uiteindelijke ritwinnaar Thomas De Gendt niet kon volgen in de beklimmingen. "We gaan maar eens kijken hoe het verder gaat dit seizoen."

Eerder dit jaar viel Terpstra in de Ronde van Vlaanderen - de koers waaraan hij begon als een van de favorieten - ook al uit met een hersenschudding. Hij kon vervolgens niet starten in Parijs-Roubaix. Terpstra won beide klassiekers in zijn carrière.

Niki Terpstra in de kopgroep, afgelopen zaterdag

Terpstra is de eerste van de elf Nederlandse deelnemers die in de 106de Ronde van Frankrijk moet afstappen.

Klassementsmannen kunnen verder na val

De klassementsrenners Nairo Quintana en Richie Porte waren in de elfde etappe bij dezelfde valpartij betrokken, maar konden snel verder.

Ook Sebastian Langeveld en Giulio Ciccone, de nummer tien van het algemeen klassement, slaagden erin hun weg vervolgen, maar wisten niet meer aan te sluiten bij het peloton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl