Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Gilbert ontvangt de prijs voor de strijdlust na de 16de etappe van de Tour de France ANP

Philippe Gilbert hoopt voor het einde van het seizoen weer te kunnen koersen. De 36-jarige Belg kwam tijdens de zestiende etappe van de Tour hard ten val en brak daarbij zijn knieschijf. De renner van QuickStep werd succesvol geopereerd in het ziekenhuis van Herentals.

Gilbert reed alleen op kop toen hij tijdens de afdaling van de Col de Portet-d'Aspet onderuit ging. De Belg raakte een muurtje en kwam in het ravijn terecht. Hij klom weer naar boven, stak zijn duim op en reed de resterende 60 kilometer naar de finish. Hij mocht het podium op als strijdlustigste renner, maar onderzoek wees uit dat hij de Tour met een gebroken knieschijf moest verlaten.

Gilbert is inmiddels succesvol geopereerd en heeft het ziekenhuis verlaten. De voormalig wereldkampioen is alweer met zijn gedachten bij een comeback.

Op de website van zijn ploeg bedankt Gilbert iedereen die hem de afgelopen dagen heeft gesteund. "Het is ongelofelijk hoeveel fanatieke supporters ik heb. Wanneer je aan het koersen bent, heb je geen idee hoe belangrijk je fans zijn. Maar na zo'n valpartij heb ik zo veel hartverwarmende reacties gekregen waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Die motiveert mij om voor het einde van het seizoen terug te komen."

Gilbert mist bocht in afdaling en vliegt over rand Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame