Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

NOS Wielrennen

Ondanks ruime voorsprong houdt Thomas nog een slag om de arm

Thomas: 'Het is nog niet gedaan"

Geraint Thomas lijkt de eindzege in de Ronde van Frankrijk niet meer te kunnen ontgaan. De Brit hield bergop stand in de laatste Pyreneeënrit en pakte op de streep ook nog zes bonificatieseconden op zijn naaste belager Tom Dumoulin. Nu wacht alleen nog de tijdrit.

Toch rekent Thomas zich nog niet rijk. "Het is nog niet gedaan. Morgen wordt het weer superzwaar en er kan nog van alles gebeuren."

"Natuurlijk ben ik er dichtbij", vervolgt Thomas. "Ik heb een mooie voorsprong, maar moet nog wel een goede tijdrit rijden. Na 25 kilometer zit een zwaar klimmetje, daar moet ik kracht voor overhouden."

Bekijk hier de samenvatting (7.15 min.) van de laatste bergetappe:

Samenvatting laatste bergrit: Thomas weerstaat aanvallen Dumoulin Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Thomas zag Dumoulin op de Col d'Aubisque twee keer aanvallen, maar de geletruidrager hield stand. "Ik wist dat ik vooral Dumoulin moest volgen. We stonden onder grote druk, maar hadden het onder controle en raakten niet in paniek. Ik ben heel blij dat ik deze dag kan afvinken."

Volgens de renner van Team Sky was het een onrustige etappe. "Toen Mikel Landa en Romain Bardet veel tijd pakten werd het stressvol, ook omdat Lotto-Jumbo hard reed. De hele dag lag het tempo hoog. Ook in de afdaling ging het hard, gelukkig zijn we er heelhuids doorheen gekomen."

Thomas na laatste bergrit: 'Blij dat ik deze dag kan afvinken'

STER reclame