Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Dumoulin: 'Het leek alsof we in Azië reden, zo warm en vochtig was het'

Tom Dumoulin kwam de achttiende Touretappe ongeschonden door en kan zich nu richten op de komende dagen, met vrijdag een zware Pyreneeënrit en zaterdag een tijdrit.

De nummer twee van het klassement, op 1.59 van Geraint Thomas, dacht onderweg geregeld aan de dag van morgen. "Wat zou het plan van andere ploegen zijn en hoe kunnen wij daarop inspelen? Ik heb de benen een beetje kunnen sparen vandaag."

Welke tip gaf Contador?

Aanvallen luidt het devies als Dumoulin nog een gooi wil doen naar de gele trui. Daarbij krijgt hij een tip van tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador.

Welke? "Ik denk aanvallen op de Col de Soulor", raadt Dumoulin juist. "Tuurlijk, ik ken hem langer dan vandaag. Of het een goede tip is? Dat gaan jullie morgen zien", lachte de Limburger.

'Hopen op het beste'

Thomas houdt rekening met aanvallen van Dumoulin. "We verwachten zeker dat hij het ergens gaat proberen. Het is de laatste bergrit, naar misschien denken sommigen ook al aan de tijdrit van zaterdag."

"We vrezen het ergste en hopen op het beste", aldus de geletruidrager.

Ontspannen Thomas verwacht veel aanvallen in laatste bergrit

Niki Terpstra zat mee in de ontsnapping van de dag, maar kon niet voorkomen dat de etappe in een massasprint eindigde.

"Ik voelde me goed, maar het peloton bepaalt uiteindelijk. Het was slim dat ze het gat kort hielden, ze speelden een potje Pacman."

Terpstra: 'Het was een potje Pacman spelen voor het peloton'

Ramon Sinkeldam had wel reden tot lachen, want ploegmakker Arnaud Démare zegevierde in Pau. Al maakte hij zich nog wel even boos over André Greipel.

De Duitse sprinter insinueerde woensdag dat Démare vals had gespeeld in de loodzware bergrit van woensdag, waardoor hij toch nog op tijd binnenkwam.

Sinkeldam boos op Greipel: 'Wat hij zegt, kan gewoon niet

"Een heel gemeen verwijt", vindt Sinkeldam. "Dat heeft ons best wel geraakt. Het is niet waar en dat is makkelijk te controleren."

"Greipel heeft zijn excuses aangeboden en wat mij betreft is het nu klaar. Echt heel mooi dat Arnaud heeft gewonnen vandaag. Hij heeft karakter getoond."

STER reclame