Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Sky-renner Moscon uit de Tour gezet na uitdelen klap

NOS Wielrennen
Moscon deelt klap uit aan Gesbert en wordt uit de Tour gezet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sky-renner Gianni Moscon is uit de Ronde van Frankrijk gezet. De organisatie van de Tour heeft daartoe besloten nadat de Italiaan tijdens de vijftiende etappe een klap had uitgedeeld aan Elie Gesbert van Fortuneo.

Het incident gebeurde aan het begin van de etappe. De jury bestrafte Moscon na afloop na bestudering van de videobeelden.

Dave Brailsford, manager van Sky, heeft zijn excuses aangeboden aan Gesbert. Hij laat weten dat de ploeg pas na de Tour eventueel actie onderneemt tegen zijn renner.

Racistische uitlatingen en 'plakbidon'

Moscon, een van de helpers van geletruidrager Geraint Thomas en Chris Froome, kwam al vaker in opspraak. Hij zou Sebastien Reichenbach vorig jaar bewust ten val hebben gebracht in de Ronde van de Drie Valleien. De Zwitser brak daarbij een elleboog en zijn bekken.

Ook werd Moscon al eens door Sky bestraft omdat hij zich in de Ronde van Romandië racistisch had uitgelaten jegens Kevin Reza van FDJ.

Bij het WK op de weg van 2017 werd hij uit de uitslag geschrapt nadat hij na een val te lang was blijven 'plakken' aan een bidon die hem uit de volgauto werd aangereikt.

STER reclame