Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Mollema na derde plaats: 'Nielsen gewoon te snel voor me'

Hij gaf alles wat hij had, maar Bauke Mollema moest na de vijftiende etappe van de Tour de France genoegen nemen met een derde plaats. "Het zat er helaas niet in", was de nuchtere conclusie van de Nederlander.

Na zijn harde val in de kasseienrit een week geleden, kampte de kopman van Trek enige dagen met zware rugpijn. In de Alpen verloor hij daardoor veel tijd, met als gevolg dat hij zijn hoop op een goede klassering in het eindklassement kon laten varen. Het winnen van een etappe werd vervolgens het belangrijkste doel voor Mollema.

Vorig jaar in Le Puy-en-Velay had Mollema door middel van een sterke solo van zo'n dertig kilometer aangetoond het peloton zijn wil te kunnen opleggen. In Carcassonne kwam hij met Magnus Cort Nielsen en Ion Izagirre richting de meet. In de sprint van drie was Mollema kansloos.

Mollema is er dichtbij, maar Cort Nielsen wint in Carcassonne Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Ik miste de snelheid in de sprint", zei Mollema na de finish. "Nielsen was gewoon beter. Ik wist dat hij rap is in de spurt, maar ik had geen demarrage meer in de benen om hem eraf te rijden."

Al met al leek de teleurstelling al snel plaats te maken voor tevredenheid bij de 31-jarige renner. "Ik ben blij dat ik meezat, dat was mijn doel vandaag. En ik voelde me goed, dus daar ben ik ook blij mee."

Dumoulin: 'Benen waren oké'

Tom Dumoulin had weinig woorden nodig om zijn dag samen te vatten. "Prima", oordeelde de nummer drie in het klassement over de etappe waarin alleen Daniel Martin een vergeefse poging deed tijd te pakken.

"Mijn benen waren oké", aldus de Limburger.

Dumoulin: 'Afdaling was nog even gevaarlijk, maar er gebeurde niet veel'

"Op de klim viel Martin nog aan, daardoor gingen we in een goed tempo naar boven", zei Dumoulin. "Maar verder gebeurde er niet veel. In de afdaling was het nog even gevaarlijk, het wegdek was redelijk hobbelig. Bardet vloog nog bijna uit de bocht."

Maandag mag het peloton genieten van een rustdag, waarna Dumoulin dinsdag vol goed moed aan de beslissende fase van de Tour begint. "Die rustdag komt gelegen, het was een zware tweede week, ik heb er wel zin in."

'Niet aan de rustdag denken'

Ook Steven Kruijswijk is blij met de rustdag, al moest hij zijn gedachten bij de wedstrijd houden. "Het was geen makkelijke dag, na het vertrek ging het al snel en er stond veel wind. Je kon niet al aan de rustdag denken, de hele dag moest je van voren blijven."

STER reclame