NOS Wielrennen

Groenewegen en Gaviria geven op in Tour

Groenewegen stapte af met rupgijn: 'Het lichaam was op'

Dylan Groenewegen en Fernando Gaviria hebben de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De sprinter van Lotto-Jumbo kampt al sinds zondag met een pijnlijke knie na een harde val in de kasseienetappe naar Roubaix. Gaviria had te veel last van de hitte.

In de eerste twee Alpenetappes kwam Groenewegen vlak voor de tijdslimiet binnen. Donderdag moest hij echter alsnog de witte vlag hijsen: 76 kilometer voor de finish in de rit naar Alpe d'Huez kneep hij in de remmen.

"Ik wilde nog wel graag starten, maar het was tegen beter weten in", zegt Groenewegen. "Ik heb veel te veel last van mijn rug, het ging gewoon niet meer. De pijn in de knie is iets minder geworden, maar daardoor ben ik gaan compenseren en schoot het in mijn rug."

Zondag: Groenewegen loopt mank na val, ook Ten Dam onderuit

Gaviria en Groenewegen wonnen beiden twee etappes in de eerste week. Vorig jaar boekte Groenewegen zijn eerste ritzege in de Tour door de slotetappe op de Champs-Élysées te winnen.

"Ik houd me vooral vast aan het gevoel dat ik twee ritten heb gewonnen, dat gebeurt niet elk jaar", zegt Groenewegen. "Natuurlijk had ik graag in Parijs willen winnen, maar met zo'n lichaam valt er niet meer te sprinten."

Veel sprinters naar huis

Ook André Griepel, elfvoudig ritwinnaar in de Tour, en Rick Zabel hebben de wedstrijd verlaten. Woensdag kwamen Mark Cavendish (30 ritzeges), Marcel Kittel (14) en Mark Renshaw al buiten de tijdslimiet binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl