Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Groenewegen en Gaviria geven op in Tour

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen stapte af met rupgijn: 'Het lichaam was op'

Dylan Groenewegen en Fernando Gaviria hebben de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De sprinter van Lotto-Jumbo kampt al sinds zondag met een pijnlijke knie na een harde val in de kasseienetappe naar Roubaix. Gaviria had te veel last van de hitte.

In de eerste twee Alpenetappes kwam Groenewegen vlak voor de tijdslimiet binnen. Donderdag moest hij echter alsnog de witte vlag hijsen: 76 kilometer voor de finish in de rit naar Alpe d'Huez kneep hij in de remmen.

"Ik wilde nog wel graag starten, maar het was tegen beter weten in", zegt Groenewegen. "Ik heb veel te veel last van mijn rug, het ging gewoon niet meer. De pijn in de knie is iets minder geworden, maar daardoor ben ik gaan compenseren en schoot het in mijn rug."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zondag: Groenewegen loopt mank na val, ook Ten Dam onderuit
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gaviria en Groenewegen wonnen beiden twee etappes in de eerste week. Vorig jaar boekte Groenewegen zijn eerste ritzege in de Tour door de slotetappe op de Champs-Élysées te winnen.

"Ik houd me vooral vast aan het gevoel dat ik twee ritten heb gewonnen, dat gebeurt niet elk jaar", zegt Groenewegen. "Natuurlijk had ik graag in Parijs willen winnen, maar met zo'n lichaam valt er niet meer te sprinten."

Veel sprinters naar huis

Ook André Griepel, elfvoudig ritwinnaar in de Tour, en Rick Zabel hebben de wedstrijd verlaten. Woensdag kwamen Mark Cavendish (30 ritzeges), Marcel Kittel (14) en Mark Renshaw al buiten de tijdslimiet binnen.

STER Reclame