Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Schulting ontmoet idool Mollema en is liefhebber van de Tour

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting in het Tourdorp: op zoek naar Bram en Bauke

Bauke Mollema was op 22 februari van dit jaar aan het trainen aan de Côte d'Azur. Tegen half een zette hij zijn fiets even aan de kant van de weg en pakte hij zijn telefoon uit de achterzak.

De olympische finale van shorttrackster Suzanne Schulting in Pyeongchang was belangrijker dan een training.

Vijf maanden later komen ze elkaar tegen in de Tour. "Ik vond het mooi om te zien", zegt Mollema als hij Schulting ontmoet in het Tourdorp voor de ploegentijdrit. "Sowieso zijn de Spelen gaaf om te zien en bij het shorttrack gebeurt altijd heel veel."

'Bauke is lekker nuchter, daar houd ik van'

Mollema is niet alleen fan van Schulting, Schulting blijkt op haar beurt ook fan van Mollema. "Hij is lekker nuchter, daar houd ik wel van."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Olympisch kampioene ontmoet ritwinnaar: Schulting en Mollema maken een selfie

De shorttrackster is slechts een paar dagen in de Tour, maar als ze straks weer aan het trainen is, verliest ze de koers in Frankrijk niet uit het oog. "Wij als schaatsers volgen het behoorlijk. Bij mij staat de Tour zeker aan."

Schulting zit ook zelf weleens op de fiets bekent ze, maar niet van harte. "Ik vind schaatsen toch echt veel leuker."

Waar is Tankink?

Gewapend met een selfiestick en met vader Jan (oud-speler van Heerenveen) aan haar zijde, is Schulting gedurende haar bezoek aan de Tour overigens niet alleen op zoek gegaan naar Mollema. Ook Bram Tankink prijkt op het lijstje.

Maar Tankink is niet in de Tour. Gelukkig maakt de renner het goed met een tweet.

STER reclame