Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Groenewegen: de benen waren iets beter, maar niet zoals ik wil Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op de eerste dag van de 105de Tour de France had hij de benen niet om zich serieus te mengen in de strijd om de dagzege en dus had Dylan Groenewegen zijn zinnen gezet op revanche in de tweede etappe. Maar het kwam er niet van. Een valpartij net voor hem - twee kilometer voor de meet - gooide roet in het eten.

"Het was weer erg hectisch vandaag", sprak de sprinttroef van Lotto-Jumbo na de door Peter Sagan gewonnen rit. "Elke Toursprint is eigenlijk hectisch. Op geen enkele plek zit je veilig. Dat hoort erbij, helaas, in de eerste dagen van de Tour."

Sagan sprint naar ritzege voor Démare en Colbrelli Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Klaagde Groenewegen gisteren dat zijn benen niet goed genoeg waren om een gooi te doen naar de ritzege, een dag later is er nauwelijks van verbetering sprake. "Het voelde wel ietsje beter. Het gaat de goede kant op. Maar de benen zijn nog niet zoals ik ze wil hebben."

De conclusie dat hij dus toch niet voor de winst had kunnen gaan in La-Roche-sur-Yon, spreekt hij onmiddellijk tegen, zij het met een lach. "Dat weet je niet! Nu zeg ik van wel. We hebben er hard voor getraind en dat zal toch wel een keer beloond worden. De eerste dag was niet goed en op de tweede dag was er een valpartij. Maar er komen nog meer dagen."

Dumoulin: was wel eng, hoor

Tom Dumoulin hoefde zich geen zorgen te maken over een dagsucces. De Sunweb-kopman moest gewoon heelhuids de finish bereiken. En dat was weer gelukt, tot zijn opluchting. "Poeh, ik ben een atheïst, maar ik zou bijna een kruisje gaan slaan. Het was weer superhectisch."

Bekijk hier samenvatting (7.54 min.) van de tweede etappe:

Samenvatting etappe 2: Sagan wint door val ontsierde sprint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Een technische finale zoals die laatste vijf kilometer is prima. Maar tót die laatste vijf kilometer was er een brede weg licht naar beneden. Daar stormden we met z'n allen als een stel dolle stieren op zo'n stadje af. Dat is wel eng, hoor."

Dumoulin kwam er desondanks allemaal soepel doorheen. "Ja, ik zat goed. Net achter die valpartij. Dat zegt mij dat ik prima in orde ben. Tot nu toe. Maar tegelijkertijd zeggen die eerste twee dagen nog helemaal niks."

STER reclame