NOS Wielrennen

Teleurgestelde Zeeman: Groenewegen zat ver onder zijn niveau

Zeeman na zesde plaats Groenewegen: flinke teleurstelling

De eerste etappe van de Tour verliep niet zoals Dylan Groenewegen had gehoopt. De sprinter van Lotto-Jumbo strandde op plaats zes, terwijl hij droomde van de ritzege en de bijbehorende gele trui.

"Het is een flinke teleurstelling", erkent Merijn Zeeman, de trainer van Groenewegen, die hem de afgelopen tijd begeleidde. "Hier hebben we vijf maanden naartoe gewerkt. Dan is het gewoon een grote teleurstelling dat het niet lukt."

Gaviria sprint naar ritzege en gele trui, Groenewegen zesde

Fernando Gaviria profiteerde optimaal van het harde werk van zijn ploeggenoten van QuickStep. De Colombiaan werd op kop afgezet en was alle concurrenten de baas.

Achter Gaviria kwamen achtereenvolgens Peter Sagan, Marcel Kittel, Alexander Kristoff en Christophe Laporte over de streep. En toen pas Groenewegen.

'Ver onder zijn niveau'

"Hij had gewoon een offday", zegt Zeeman. "We zijn aan het kijken wat de reden daarvan kan zijn. Dat is lastig, maar het was klip en klaar dat hij ver onder zijn niveau zat."

Teleurgestelde Groenewegen: ik had de benen gewoon niet

Vandaag krijgt Groenewegen weer een kans. Want oorzaak of geen oorzaak voor zijn offday, Lotto-Jumbo moet door. Zeeman: "We moeten verder, maar willen ook goed onderzoeken wat er is misgegaan."

"Vrijdag ging het nog goed, waarom lukte het nu dan niet?", vraagt de trainer zich af. "We pakken alles er nog eens bij en dan moeten we zorgen dat hij weer in orde is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl