André Greipel tijdens de Tourstart in Düsseldorf
NOS Wielrennen

Lotto-Soudal opnieuw met Greipel naar de Tour

Lotto-Soudal heeft zijn Tourselectie bekend gemaakt. In een ludiek twitterbericht, waarin de ploegleider zijn renners toevoegt aan Whatsapp-groep, maakte de Belgische ploeg het team bekend. De groep met de naam Tour 2018 bevat de Duitsers André Greipel en Marcel Sieberg, de Pool Tomasz Marczynski en de Belgen Jasper de Buyst, Jelle Vanendert, Thomas de Gendt, Jens Keukeleire en Tiesj Benoot.

Voor André Greipel wordt het de kans om zichzelf te revancheren voor vorig jaar, toen de Duitser met de bijnaam 'Gorilla' geen enkele rit wist te winnen. Het wordt voor Greipel belangrijk om te scoren, de 35-jarige Duitser heeft namelijk nog geen contract voor 2019.

13 ritzeges

Drie renners uit deze selectie weten hoe het is om te winnen in Frankrijk. André Greipel won maar liefst 11 keer in de zeven keer dat hij in de Tour startte. Tot vorig jaar had hij een 100%-score en won hij in elke deelname minstens een rit. Afgelopen seizoen moest hij echter zijn meerdere erkennen in Dylan Groenewegen toen hij in de rit naar Parijs tweede werd achter de Nederlander.

Thomas de Gendt start in zijn zesde Tour de France en won in 2016 de rit naar de Mont Ventoux. Zijn overwinning werd echter overschaduwd door het incident met Chris Froome, Richie Porte en Bauke Mollema. Met z'n drieën reden ze achter op een motor waarna Froome zelfs rennend de berg op ging. De derde renner met ritwinst is Jelle Vanendert. Hij won in 2011 de rit naar Plateau de Beille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl