Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Mitchelton Scott gokt op Adam Yates en laat Ewan thuis

Adam Yates met in zijn wiel Romain Bardet en Geraint Thomas ANP

Na het succes in de Giro hoopt Mitchelton-Scott ook in de Tour met één van de Yates-broers te scoren. Waar in Italië Simon Yates voor 3 ritzeges en 14 dagen roze trui zorgde, is het in de Tour aan zijn tweelingbroer Adam om voor het klassement te gaan. De Brit werd in 2016 vierde en won toen ook het jongerenklassement.

Naast de Brit stuurt Mitchelton-Scott vier Australiërs, een Nieuw-Zeelander, een Spanjaard en een Zuid-Afrikaan naar Frankrijk. Daryl Impey is de meest ervaren Tourrenner. De Zuid-Afrikaan start voor de zesde keer en was in 2013 de eerste Afrikaan in de gele trui. Ondanks al zijn ervaring is Impey zeker niet de oudste van de ploeg. Mathew Hayman doet na drie jaar afwezigheid weer mee. De winnaar van Parijs-Roubaix 2016 is ondertussen 40 jaar.

De Spanjaard Mikel Nieve, de Nieuw-Zeelander Jack Bauer en de Australiërs Michael Hepburn, Damien Howson, en Luke Durbridge maken de ploeg compleet.

Mitchelton-SCOTT
@MitcheltonSCOTT
PREVIEW: “In what has been an incredibly successful season for the team already, we are really excited by the strength & potential of the 8 riders we’ve selected for this year’s @LeTour." 📢 Our #TDF2018 team is in! Read more: https://t.co/Oy6ByK8KHV
8 maanden geleden

Geen sprinter

Dylan Groenewegen zal in de sprint niet af hoeven rekenen met Caleb Ewan. De snelle Australiër wordt thuisgelaten en dat is opvallend. Begin dit seizoen kreeg hij te horen dat hij zich voor moest bereiden op de Tour en dat werd door de ploeg en hemzelf meerdere malen herhaald.

Toch heeft de ploeg besloten hem niet mee te nemen. Volgens de ploegleiding was het inderdaad het plan om het team te splitsen en zowel voor de sprint als het klassement te gaan. Resultaten tijdens dit seizoen hebben de ploegleider overtuigd om toch volledig op het eindklassement te focussen. Adam Yates werd dit jaar vijfde in de Ronde van Californië en werd tweede in Critérium du Dauphiné, een van de voorbereidingskoersen voor de Tour.

STER Reclame