Nairo Quintana wint de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland
NOS Wielrennen

Movistar begint met drie kopmannen aan Tour

Movistar staat op 7 juli met liefst drie kopmannen aan de start van de Tour de France: Nairo Quintana, Mikel Landa en Alejandro Valverde rijden alle drie met het podium in hun achterhoofd.

Ploegleider Eusebio Unzué laat de drie in eerste instantie voor hun eigen kans rijden. "Misschien dat we na de eerste week beslissen om alles op één kopman te zetten. Als het lastig wordt om een kopman aan te wijzen, is dat een luxeprobleem voor ons."

De 28-jarige Quintana stond al drie keer op het podium in Parijs, maar won de Tour nog niet. Valverde (38 jaar) werd derde in de Tour van 2015.

Landa van knecht naar kopman

Landa reed de vorige Tour in dienst van Chris Froome bij Team Sky. Hij eindigde als vierde, op slechts één seconde van het podium. De 28-jarige Spanjaard leek op sommige momenten sterker dan zijn kopman en maakte na de Tour duidelijk dat hij moeite had zich te schikken in een rol als knecht.

"Dit wil ik nooit meer", zei Landa in een interview met El País. "Ik wil niet herinnerd worden als de renner met goede benen die de Tour misschien wel had kunnen winnen. Ik wil winnen, of het in ieder geval proberen."

Voor de resterende vijf plekken van de Spaanse wielerploeg in de Tour komen nog zeven renners in aanmerking: Andrey Amador, Daniele Bennati, Imanol Erviti, Nélson Oliveira, José Joaquin Rojas, Marc Soler en Jasha Sütterlin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl