Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Lotto-Jumbo met vijf Nederlanders naar Tour

Aangepast
Steven Kruijswijk ANP

Lotto-Jumbo gaat met vijf Nederlandse renners naar de Tour de France. Steven Kruijswijk hoopt hoge ogen te gooien in het algemeen klassement.

De laatste jaren gaf Kruijswijk zijn voorkeur steeds aan de Giro d'Italia. Twee jaar geleden reed hij zelf tot aan de negentiende etappe in het roze, maar door een val in de sneeuw werd hij uiteindelijk vierde in Italië.

Roglic

Ook de Sloveen Primoz Roglic zal mogelijk voor het algemeen klassement gaan rijden. Dit afhankelijk van hoe Roglic ervoor staat na de vlakke ritten.

In de vlakke ritten gaat de Nederlandse ploeg met Dylan Groenewegen voor etappezeges. Groenewegen won vorig jaar de slotetappe van de Tour de France op de Champ-Élysées.

Antwan Tolhoek en de 24-jarige Noor Amund Grøndahl Jansen debuteren in de Tour. De Noor is een belangrijke pion voor Groenewegen in de massasprints.

Gesink

Robert Gesink zal in Frankrijk een vrije rol hebben. De 32-jarige Gesink gaat mee om Kruijswijk en Roglic te ondersteunen, maar zal ook zeker voor eigen dagsucces gaan. In 2016 won hij al eens een etappe in de Ronde van Spanje, terwijl de Varssevelder vorig jaar maar net tekort kwam voor een dagsucces in de Tour de France.

Timo Roosen en de Duitser Paul Martens maken de selectie compleet.

De Tour begint 7 juli in het Franse departement Vendée.

De ploeg van Lotto-Jumbo in de Tour de France

RennerLand
Steven KruijswijkNederland
Robert GesinkNederland
Antwan TolhoekNederland
Timo RoosenNederland
Dylan GroenewegenNederland
Primoz RoglicSlovenië
Amund Grøndahl JansenNoorwegen
Paul MartensDuitsland

STER Reclame